Galleria K | Hilda Kozári | Vantaa Black Sense | 7.9.–20.12.2017

Hilda Kozári: Vantaa Black Sense

Kuvataiteilija Hilda Kozári luo Tikkurilan 1950-luvulla rakennetussa vanhassa kaupunginkirjastossa sijaitsevaan Galleria K:hon moniaistisen tilateoksen ja näyttelyn Vantaa Black Sense. Teoksen yhtenä lähtökohtana on ollut vuonna 2014 patentoitu ja taiteilija Anish Kapoorinkin käyttämä Vantablack, maailman mustin väri. Mitä sävyjä mustimmasta mustasta erottuu, kun käytämme aistejamme? Teos herättelee kokijaansa pohtimaan eri aistien käyttöä suhteessa tilallisuuteen ja paikan tuntuun, urbaaniin aistimiseen, visuaalisuuden merkitystä kulttuurissa sekä muotoilun ja taiteen saavutettavuutta. 

Kozári on toteuttanut aiemmin Vantaalle tuoksu- ja tuntoaistia huomioivia moniaistisia julkisia taideteoksia ja hänen teoksiaan on ollut esillä Vantaan taidemuseo Artsissa. Näyttelyn on kuratoinut Vantaan julkisen taiteen kuraattori Anne Kaarna-Suomi. Rakennuksen arkkitehtuurin huomioivan tilasidonnaisen kokonaisuuden suunnitteluun on osallistunut sisustusarkkitehti Esa Vesmanen, joka työskentelee kalustemuotoilun sekä tilasuunnittelun parissa.

Näyttelyn pääteos Vantaa Black Sense on iso moniaistinen kolmiopohjainen talo. Seinällä on kosketeltavia ja tuoksuvia ”aisti-graffiteja” taiteilijalle tärkeistä paikoista ja graffitin pitkästä historiasta: Pompeijista, Unkarin Savariasta , Pariisista ja Vantaalta.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 7.–17.9.2017.

 Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahasto. Kiitokset VAPO Fibers, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus.

artsimuseo.com/vantaa-black-sense

http://www.helsinkidesignweek.com/

Lisätietoja: Anne Kaarna-Suomi, anne.kaarna-suomi(at)vantaa.fi, 040 524 1404

Share
English English Finnish Finnish