Galleria K | Alex Suomi | Pronssiveistoksia | 11.1.-4.2.2018

Se mitä tarvitsemme ei ole aina sama asia mitä himoitsemme. Himo voi kuitenkin tuoda meidät päämääriimme auttaen unohtamaan sen mitä tarvitsemme hetkellisesti. Alastonkuvien muovailu ei ole vain inhimillisen muodon ihailua ja tutkimista niin, että saamme vai pysähtyneen kuvan siitä hetkestä, jossa malli on ottanut asennon. Se mikä antaa veistokselle elämän on jotain muuta. Fyysinen suhde, joka muodostuu koskaan toteutumattoman kosketuksen kautta. Mallia tutkiessaan ja muovaillessaan taiteilija koskettaa malliaan välillisesti sen materiaalin kautta, jonka parissa hän työskentelee. Teoksiin voi aina keksiä merkityksiä ja omien ajatuksien suuntia, kirjoittaa sivukaupalla siitä mitä tällä nyt on haluttu sanoa, mutta se tunne, jonka kokee tehdessään paistaa lopuksi paljaana katsojan silmien edessä ilman sanoja.

Olen kiinnostunut muinaisista kulttuureista, esihistoriallisista ihmisistä ja siitä miten he ovat kokeneet maailman ja törmänneet muihin, jotka ovat heistä pystyneet kertomaan. Kirjalliset yhteiskunnat, ”sivilisaatiot”, ovat avanneet ikkunoita maailmaan ja kertoneet meille miten nuo ihmiset elivät, uhosivat ja tuhosivat ja lopulta tuhoutuivat. Kimrit ja teutonit, skyytit ja traakialaiset ja kaikki muut aina meidän päiviimme asti jokaista Bengalinlahden pientä saariheimoa myöten ovat luonnonvoimia, petoja ja kaloja palvoessaankin aina lopuksi kääntäneet katseensa toisiinsa ja langenneet polvilleen sen edessä, joka pystyy näkyvällä tavalla jatkamaan heimon elämää. Ehkä yritän löytää oman henkilökohtaisen barbaarisen mytologian, kasautuneen tiedon ja vallitsevien tapojen alta, aiheen jota en kyllästy tutkimaan… Jumalattaren, jonka edessä voin seistä ylpeänä ja nöyrtyä samaan aikaan.

Alex Suomi
Kuvanveistäjä
+358 40 501 9439
suomialex@gmail.com

Share
English English Finnish Finnish