Galleria K | Riikka-Liina Martiskainen | Maalauksia maisemista | 11.1.-4.2.2018

Minulle luontaisinta on maalata maisemia. Rakastan luontoa ja siellä liikkumista, varsinkin aamu-usvassa ja illan hämärässä. Usva tai laskeutuva hämärä kätkevät jotain syleilyynsä, eivätkä paljasta kaikkea katsojalle. Upeita ovat myös hetket yöllisen sateen jälkeen metsässä, kun auringon noustessa vesipisarat alkavat kimmeltää, valo siivilöityy kultaisena puiden välistä ja kostea sammal tuoksuu vahvana. Maalaan valoa ja tunnelmia noista hetkistä – värin viemänä.

Maalaukseni muotoutuvat hiljalleen useiden värikerrosten, värin poiston ja raapimisen tuloksena. Olen kiinnostunut väristä, pinnoista ja tilailluusioista sekä tarinasta ja tunnelmasta, jonka kuva katsojan mielessä tuottaa. Maisema muuntuu moneksi ja on hyvin tarinallinen kerronnan väline vaihtuvine sommitelmineen ja väreineen. Maisemalliset elementit toimivat teoksissani usein myös metaforisina kuvauksina ihmiselämän kipukohdille. Maisemaan kätkeytyvät niin kuolema, kuin uuden alku, hurjat myrskyt ja hyvät hetket. Maisema myös rauhoittaa tunnekuohut – tai nostaa niitä.

Galleria K:n näyttely on osa kolmen maisemamaalausnäyttelyni sarjaa keväällä 2018. Samaan aikaan, 5.-30.1.2018, Peijaksen sairaalassa on esillä sinisävyisiä maisemia teemalla ”Tämä sininen maa”. Maaliskuussa luvassa on haaveita pehmeistä, usvaisista kesäöistä Joensuun Taidekeskus Ahjossa. Lämpimästi tervetuloa!

Riikka-Liina Martiskainen
kuvataiteilija
rmartisk@outlook.com

Yksityiskohta teoksesta #1 sarja ”On vain valo ja varjo”

Share
English English Finnish Finnish