Galleria K | Katri-Maria Huhtakallio | Henkilö-Kohta | Veistoksia | 8.2.-4.3.2018

Mitä tarvitsemme ollaksemme onnellisia? Luomme odotuksia sille, minkälaista elämän tulisi olla ja miltä meistä pitäisi tuntua. Odotamme parempaa aikaa, punaista lankaa, joka vie sitä kohti.

Jos saamme haluamamme, elämä voi alkaa ja tuoda onnen mukanaan, ihan kohta. Odottavan aika on pitkä. Huomaamatta elämä kuluu kiireessä ja yksinäisyydessä. Ei ole aikaa kohdata ketään, kohdata itseään.
Näyttelyni käsittelee tunteita ja ihmisyyttä erilaisten merkitysten ja symboliikan kautta. Teokset ovat samanaikaisesti kuvauksia henkilökohtaisista ominaisuuksistani, odotuksistani ja ajatuksistani, sekä yleisesti ihmisyydestä.

Teokset ovat omakuvallisia, mutta eivät perinteisiä omakuvia. Ne käsittelevät hyvin tavallisia asioita ja viittaavat tunteisiin, jotka joskus koskettavat meitä kaikkia. Valmiiden teosten omakuvallisuus onkin toissijaista. Se on taustalla vaikuttanut prosessi, joka on vaikuttanut teosten ulkomuotoon, mutta irtautunut niistä teosten valmistuttua.

Materiaalilla on suuri merkitys. Materiaalin havainnoiminen, sen tunteminen ja koskeminen, jopa tuoksu, ovat asioita, jotka vaikuttavat prosessiin. Ne synnyttävät uusia mielikuvia, uusia yhteyksiä ja näkökulmia työskentelyyn. Teos muovautuu pikkuhiljaa useiden päivien, jopa viikkojen aikana, samalla sen luonne alkaa kaivautua esiin ja voi muuttua paljonkin alkuperäisestä ajatuksesta. Kokemus tekemisestä ja materiaalista muokkaa myös työn sisältöä. Veistäminen on tapa ilmaista sitä, mitä en sanoin osaa muotoilla tai välttämättä ajatellakaan. Teosten realistiset muodot yhdistyvät surrealistisiin unenomaisiin aiheisiin, jotka kertovat omaa tarinaansa, henkilökohtaista ja silti universaalia.

www.katrimariahuhtakallio.com

Katri-Maria Huhtakallio: Jänishattu (2017)

Share
English English Finnish Finnish