Galleria K | Marika Tomu Kaipainen | Biophilia In Us, Let’s Keep In Touch With Nature | 8.2.-4.3.2018

Työskentelyni lähtökohdat ovat ihmisten ja ympäristön välisessä vuorovaikutuksessa, taiteen ja tieteen vuoropuhelussa sekä situationistien perinteistä nousevissa ideoissa. Vuorovaikutuksen ja kohtaamisen synnyttämä dialogi on taiteeni työväline. Työskentelyäni ja töitä kuvaavat moniaistillisuus, prosessimuotoinen tekeminen, vuorovaikutus, immersiivisyys sekä serendipisyys. Teen osallistavia teoksia, joissa kokija on itse osa teosta, joissa taiteilija tekijänä, katsoja kokija ja koettavana teos sekoittuvat ja lipuvat kohti toisiaan. Taide antaa meille työkaluja oman sisäisen välttämättömyyden kuulemiseen. Lempeä uteliaisuus, ihmettelevä ja tutkiva ote ovat elämän edellytys

Galleria K:n näyttely on avaus kolme osaiselle teossarjalleni Biophilia in us. Galleria K:ssa tilaa kanssani jakaa Kristo Muurimaa ja Esa Ringbom minua syvästi koskettavilla valokuvateoksillaan. Näyttelyssä on myös taiteen ja tieteen vuoropuhelua asiantuntijoiden kanssa. Keskusteluun osallistuvat Pasi Toiviainen, Maija Heikkinen, Panu Pihkala, Kaisa Kosonen ja Kristo Muurimaa. Heidän kanssaan syntyvä vuorovaikutus teosten ja keskustelujen kautta resonoi minussa biophiliaa.

Osana näyttelyä järjestetään keskustelutilaisuudet:
10.2. klo 14-15 Pasi Toiviainen ja Maija Heikkinen
3.3. klo 14-15 Panu Pihkala, Kaisa Kosonen ja Kristo Muurimaa

Marika Tomu Kaipainen on helsinkiläinen kuvataiteilija (Master of Fine Arts). Hänelle työskentelyn lähtökohta on ihmisten ja ympäristön välisessä vuorovaikutuksessa, taiteen ja tieteen vuoropuhelussa. Vuorovaikutuksen ja kohtaamisen synnyttämä dialogi on Marika Tomu Kaipaisen työväline. Hänen taiteellinen työskentely suuntautuu käsite- ja yhteisötaiteeseen sekä valokuvaan. Hän on työskennellyt vuodesta 2008 luomansa aisti- ja elintarviketaiteen parissa taidepedagogina ja taideterapeuttina.

marikatomukaipainen.blogspot.fi

Esa Ringbom: Valkoiset veljekset

Share
English English Finnish Finnish