Galleria K | Eero Tiittula | Minne se päättyy | 7.7.-29.7.2018

MINNE SE PÄÄTTYY

Kun voin, kuvaan näkemäni sateenkaaret. Kerran sateenseinämä oli aivan edessäni, ja sateenkaari päättyi kotipihaamme.

Asumme osan vuotta San Franciscon lahden alueella. Siellä ei sada juuri koskaan. Kun sataa, olemme ainoa ulkoileva perhe, koska vain meidän lapsillamme on sadevaatteet.

1906 maanjäristys tuhosi kahdeksankymmentä prosenttia San Franciscosta. Kuvat ovat kuin pommituksen jäljiltä. San Francisco sijaitsee Tyynenmeren ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välisellä siirrosvyöhykkeellä. Seuraava maanjäristys voi tulla koska vain.

Kaliforniassa ja Oregonissa kasvavat punapuut ovat miljoonia vuosia vanhan suvun ainoita yhä eläviä edustajia. Punapuut voivat kasvaa yli sata metriä korkeiksi ja elää yli kaksituhatta vuotta. On täysin käsittämätöntä kohdata elävä olento, joka on vanhempi kuin suurin osa meitä ympäröivästä kulttuurista.

Elämän rajaton kauneus ja ihmeellisyys on siinä, kuinka sen ääripäät ovat yhtä aikaa läsnä: katoavuus ja jatkuvuus, hauraus ja sitkeys. Syntymää ja kuolemaa erottavat silmänräpäys ja iäisyys. Kuinka hämmentävää onkaan elää niiden välissä.

Minne se päättyy on installaatio, joka yhdistää maalausta, kineettistä kuvanveistoa ja nykymusiikkia. Teos käsittelee katoavuutta ja jatkuvuutta. Samalla näyttely on kunnianosoitus Galleria K:n ainutlaatuiselle arkkitehtuurille ja arkiympäristön rikkaudelle.

Linkki traileriin:

https://vimeo.com/273844701

Näyttelyn avajaiset perjantaina 6.7.2018 klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/219631165307655/

 

 

Share
English English Finnish Finnish