Galleria K | Suvi Forssén & Veera Inkeri | Tuoppi | 1.9.-23.9.2018

Tuoppi on valtava inhimillinen tragedia olutpurojen välissä
Tuhannet järvet baaripöydissä
Käsidesi terveyskeskuksessa
Ja kirkas ajatus joka sammuu ja syttyy

Tuoppi on Suvi Forssénin ja Veera Inkerin alkoholi- ja baarikulttuuriteemoista syntynyt yhteisnäyttely, joka pohjimmiltaan näyttää inhimillisyyden, raadollisuuden ja myös ilon näiden teemojen sisällä. Tuoppi tuo viitteellisesti populaarikulttuuriin kuuluvan karaokebaarin korkeakulttuuria edustavaan taidegalleriaan ja yhdistää samalla eriarvoiseksi koettuja sosiaalisia tiloja.

Näyttely koostuu veistoksista, piirustuksista sekä muilla tekniikoilla tehdyistä teoksista, jotka yhdessä muodostavat koko Galleria K:n näyttelytilaan yhteisinstallaation. Forssén ja Inkeri ripustavat teoksensa lomittain, eikä näyttelytilaa ole rajattu erikseen kummankaan teoksille. Yksittäiset teokset ovat pääosin tehty vuonna 2018, mutta materiaalia on kerätty jo aiemmin ja osa tehty tai löydetty suoraan baarista.

Näyttelyn taiteilijat ovat tutustuneet ja aloittaneet yhteistyön tekemisen Lahden Taideinstituutissa opiskellessaan. Nykyään Forssén asuu ja työskentelee Rajamäellä, Inkeri Lahdessa. Tuoppi -näyttely on heidän ensimmäinen varsinainen yhteisnäyttelynsä.

Avajaiset perjantaina 31.8. klo 17-19. Tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/418797345310747/

Share
English English Finnish Finnish