Peijaksen sairaalan käytävägalleria | Tiina Herttua | 1.9.-30.9.2018

 

Tiina Herttua, Olet tässä, 2018, Akryyli ja pigmentti levylle, 50×210 cm

Tiina Herttua:
Between IV -näyttely

Mikä on tarpeemme ihmisinä omistaa tai hallita maata, tavaraa tai toisia ihmisiä. Missä on paikkamme ja kuka saa vetää rajat ympärillemme? Teemmekö paikkamme itse, vai lokeroiko ympäristö ja ympäröivät ihmiset meidät haluamallaan tavalla?

Between IV on sarjan neljäs näyttely. Projekti alkoi Australiassa vuonna 2012 taiteilijan työskennellessä Australian alkuperäisväestön mailla, missä hän pohti, kuka saa hallita maata ja elintilaa. Peijaksen näyttely pohtii rajojen vetämistä yksilön näkökulmasta. Näyttelyn teokset ovat maalauksia ja monotypioita, joissa materiaalisuus on voimakkaasti läsnä.

Tiina Herttua työskentelee Sipoonkorven kansallispuiston reunalla ja töissään hän käsittelee usein luontokokemusten moniaistisuutta sekä yhteiskunnan ilmiöitä, kuten uskontoa ja kulttuurista suvaitsevaisuutta. Hän on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, mm. Japanissa, Australiassa, Italiassa, Unkarissa, Venäjällä ja Liettuassa.

Näyttely avoinna Peijaksen sairaalan käytävägalleriassa 1.9.-30.9.2018

Share
English English Finnish Finnish