Peijaksen sairaalan käytävägalleria | Vantaan invalidiyhdistyksen taidekerho | 5.1.-26.1.2019

LUOVAT SENIORISISKOT
Arja Herttuainen, Pirjo Kervinen, Aune Menna, Brita Renko & Pirkko Schroderus

Kuvataidetta Peijaksen Sairaalassa 5.-31.1.2019
Vantaan invalidiyhdistyksen taidekerho kokoontuu Tikkurilassa invalidiyhdistyksen toimitiloissa Markkulassa kerran viikossa. Taideaamupäivässä on tutkittu ja pohdittu taidetta monesta näkövinkkelistä. Yllätyksellisyys ja innostus on ollut punaisena lankana uuden vetäjän Paula Nordforsin tuntisuunnittelussa. ”Kiinnostus pysyy näin yllä kun aiheet vaihtelevat” sanovat taiteilijat itse. Aiheita syksyllä on ollut mm. oma voimaeläin, sommittelu ja hiilipiirustus, croquis-töitä ruokokynällä ja elävä malli, värin teoriaa, vasemmalla kädellä maalattu omakuva, sokkona musiikin tahdissa maalausta, sanasta kuvaksi sekä oma näkemys lempitaiteilijasta.

Näyttelykokonaisuus on koottu syyslukukauden töistä, ajatuksella omat mieluisimmat työt. Taiteilijat haluavat näyttelyllä innostaa ja rohkaista myös katsojia kokeilemaan ja kokemaan taiteen voimauttamista. ”Taiteen tekeminen on terapeuttista ja mukavaa puuhaa. Taidekerho on yhteisöllistä tekemistä ja sieltä saa aina tukea toisilta omaan tekemiseen ja päivään”.

Vantaan invalidiyhdistyksen taidekerho on perustettu 2012 ja se toimii Vantaan invalidiyhdistyksen toimitiloissa Markkulassa, Tikkurilassa Vanha Kuninkaalantie 5, 01300 Vantaa. Kerho on saanut uuden vetäjän kuvataiteilija Paula Nordforsin syksyllä 2018. Keväällä kerhon toiminta jatkuu kerran kuussa viikonloppukokoontumisilla.

Yhteystiedot:
Vanha Kuninkaalantie 5
01300 Vantaa
puh. 040 576 3880
toimisto(ät)vantaaninvalidit.fi
Toimisto avoinna
ma-to klo 10-14
https://vanin.yhdistysavain.fi/toiminta/kerhot/kuvataidekerho/
Ohjaaja: Paula Nordfors https://paulanordfors.wixsite.com/paula

Pirjo Kervinen, Akvarellimaalaus, 2018
Share
English English Finnish Finnish