Galleria K | Anne Kauppila | Olemme yhtä | 7.2.-3.3.2019

Minua kiinnostaa ihmisyyden monet muodot. Näyttelyn teoksissa pohdin mikä osa meistä on yhtä luonnon kanssa ja miten tärkeää on tarttua elämän antamiin mahdollisuuksiin. Emme jaksa tai pysty elämään ilman sopusointua ympäristömme kanssa: olemme sidottu toisiimme. Luonnon monimuotoisuus näkyy jokaisessa arkipäivän asiassa. Meitä ei voi erottaa. Olemme osa luontoa ja luonto on osa meitä. Olemme yhtä.

Tämä näyttely koostuu grafiikan kuivaneula- ja mezzotintateoksista sekä veistoksista, joihin olen tällä kertaa käyttänyt pronssia ja betonia sekä luonnonmateriaaleja.

Molemmissa taidemuodoissa pyrin herkkyyteen, joissa kuvaan ihmisen haavoittuvuutta ja vaillinaisuutta. Toivon teoksistani löytyvän myös rauhan, voiman ja esteettisen tasapainon. Toisinaan teoksiini kuuluu myös tarkoituksellinen keskeneräisyys.

Teen grafiikan vedokset pääasiallisesti alumiini- ja kuparilevyille. Pyrin grafiikassa käyttämään herkkää viivaa, jota täydentää vahva käden jälki, kuitenkin aina kuunnellen kuvan tarinaa. Annan sattumalle sijaa viimeiseen painatukseen asti.

Veistostaiteessa materiaalit voivat olla vahvoja ja kovia, mutta teoksista löytyy samaa herkkyyttä mihin grafiikassa pyrin. Sama herkkyys ja vahvuus vuorottelevat sopusoinnussa keskenään myös kirjallisuudessa, musiikissa, luonnossa, koko elämässä.

Grafiikan teoksia tehdessäni haluan nähdä paljon erilaisia kuvia luodakseni kokonaisuuden. Veistoksissani tunnen että koettu elämä ja sattuma saa enemmän valtaa.

Molemmissa tekniikoissa tunneminä ja käteni kertovat mitä tehdä.

Olen Helsingissä syntynyt mutta pitkään asunut ja työskennellyt Vantaalla. Olen käynyt useita eri taidekoulutuksia, mm. Pekka Halosen Akatemia ja Lahden AMK taiteiden erikoistumisopinnot.

Lisätiedot:

Anne Kauppila / 0405633448

anne.kauppila(at)elisanet.fi

www.annemarja.fi

Avajaiset keskiviikkona 6.2.2019 klo 17-19. Tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2017631568273235/

Anne Kauppila, Osa luontoa, 2019
Share
English English Finnish Finnish