Galleria K | Albert Adel | Kaupunkimaisema | 7.3.-31.3.2019

Kaupunki tarjoaa taidemaalarille runsaasti teemoja, joissa urbaanimaisemat, satamat, meri, puistot ja kalliot kohtaavat muodostaen yhden kokonaisuuden. Kaupunkimaisemaan liittyvät arkipäiväiset seikat ovat kiinnostavia maalauksen kohteita ja maalauksissani yritän löytää tutuista maisemista jotain ainutlaatuista.

Osa esillä olevista tauluista on maalattu ulkona luonnonvalossa (en plein air). Plein air-maalaamisessa on omat haasteensa: pitää hahmottaa muuttuva ympäristö nopeasti ottamalla huomioon valo ja värit. Silloin tärkeintä on kokonaisuus ja tunnelma eikä yksityiskohtien pikkutarkka esittäminen. Huomasin myös, että ulkoilmamaalaaminen on vaikuttanut omaan maalaamiseen laajemmin. Studiossa maalatuissa töissäni tulevat esiin nykyään enemmän plein air -maalaamiselle ominaiset piirteet, kuten spontaaninen maalausote sekä valon ja värin merkitys.

Monissa maalauksissani ovat esillä rannat, telakat ja satamat. Ne ovat visuaalisesti kiinnostavia alueita ja niiden vaikutus kaupunkimiljööseen on merkityksellinen. Ne ovat kuin rajapinta, jonka takana on kaupunki ja edessä on meri. On myös vaikea olla ihailematta näitä nostureita, laivoja ja veneitä. Maisema muuttuu ihmisen halun mukaan. Vaikka ihmishahmo puuttuu kuvasta, se esittää ihmisen tavan toimia ympäristössä, muokata ja rakentaa.

Esillä tässä näyttelyssä ovat akryyli-, öljy- ja pastellimaalaukset. Niiden maalaustekniikat ovat erilaisia, ja erikoisin niistä on varmasti öljypastelli, joka yhdistää sekä piirtämisen että maalamisen ominaisuudet – viivat pysyvät itsenäisinä, eivätkä sekoitu liian helposti keskenään vaan niistä muodostuu ”väriverkko”. Maalaus rakentuu viivan ja värin keskeisellä dialogilla, jossa maalauksen yksityiskohdat täydentävät sommittelun tasapainoa.

Lisätiedot:
albert.adel@alten.fi
https://www.instagram.com/adel_paintings

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/309768413225745/

Albert Adel, Veneet rannalla, 2018, akryyli, 33 x 41 cm
Albert Adel, Rautatiesilta, 2018, akryyli, 33 x 41 cm
Albert Adel, Myllykoski, 2018, akryyli, 45 x 36 cm
Share
English English Finnish Finnish