Galleria K | Johanna Häiväoja & François Blosseville | Voyages – Matkoja | 3.5.-26.5.2019

Tapasimme ensimmäisen kerran Pariisin Kuvataideakatemiassa keväällä 1987. Oli ensimmäisen sikäläisen kouluvuoteni loppu, Pariisissa oli kuumaa ja kiireistä. François puhui merestä, purjehtimisesta ja maaseudusta. Kai jostain muustakin.

Ensimmäisen yhteisen näyttelymme pidimme François:n syntymäkunnassa, Offranville:ssä, Normandiassa vuonna 1989. Olemme työskennelleet yhdessä mutta myös erikseen siitä lähtien, kumpikin omalla tavallaan ja omaa visiotaan noudattaen.

Näyttelyn teemana on, kuten kuuluukin, Voyages, eli Matkoja suomeksi. Kutsumme teidät matkalle maailmaan, jossa jäävuoret eivät sula, jossa paperit eivät pala, tuhansien kellotornien katedraalien maahan, jossa kaikki kirjat ovat taikakirjoja ja saaret runoilijoiden asuttamia.

Matkalla materian kanssa, avaruudessa, hiljaisuudessa, tuntemattomiin paikkoihin ja mielikuvituskaupunkeihin.

Piirtää tilaan ilman rajoja ajatuksen henkäisyn äärirajalle.

Nyt juhlistamme yhteisen näyttelytaipaleemme 30-vuotispäivää syntymäkaupungissani Vantaalla. Esillä on useista eri materiaalista tehtyjä veistoksia ja suuria hiilipiirustuksia. Jos olette valmiita seikkailuun, ”Voyages” odottaa teitä!

Avajaisia vietetään torstaina 2.5. klo 17-19. Tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/576918676155564/

Johanna Häiväoja, Pascal: Pensées, 2011, poltettu kirja ja vitriini
François Blosseville, Islanti, 2019, valuhartsi
Johanna Häiväoja, Lokikirja, 2014, kupari, puu
Share
English English Finnish Finnish