Gjutars | Slow Art -avoimet ovet | Lauantai 4.5.2019 | Klo 13-21

Vantaan Taiteilijaseura järjestää Taiteilijatalo Gjutarsissa kansainvälisen taiteilijasymposiumin, johon osallistuu taiteilijoita Vantaalta sekä Vantaan ystävyyskaupunki Salgotarjanissa sijaitsevasta ArtColony Ceredistä. ArtColony Cered on yli 20 vuoden ajan järjestänyt kansainvälisiä symposiumeita, joihin myös vantaalaiset taiteilijat ovat osallistuneet. Nyt Vantaan Taiteilijaseura on kutsunut cerediläiset Gjutarsiin Vantaalle työskentelemään yhdessä paikallisten taitelijoiden kanssa.

Symposiumin teema on Slow Art. 6.4. vietettiin kansainvälistä slow art -päivää, joka toi esille taiteen rauhallisen kokemisen katsojan näkökulmasta.. Symposium käsittelee teemaa taiteilijan kannalta ja Slow art -liikkeen filosofia on symposiumin keskiössä. Teemoja ovat mm. ympäristön ja luonnon kestävyys, suvaitsevaisuus, ihmisen henkiset ja fyysiset voimavarat, kaupallisuus, materialismin kysymykset sekä markkinatalouden vaatimukset. Teema sopii tähän aikaan, jolloin on ajankohtaista pohtia omia valintojamme kansalaisina, kuluttajina, taiteilijoina, ihmisinä.

Symposium järjestetään Taiteilijatalo Gjutarsissa. Rauhallinen Kuninkaalan alue vilkkaan Tikkurilan kupeessa on mitä parhain teemalle. SlowArt -symposiumin aikana taiteilijat työskentelevät teeman parissa yhdessä ja erikseen, omia tai yhteisiä töitä 6 päivän ajan, yhdessä keskustellen ja etsien myös inspiraatiota ja ajatuksia ympäristöstä ja suomalaisesta luonnosta, mm. Sipoonkorvesta ja Jokiniemen kivikautiselta alueelta.

Symposium huipentuu avointen ovien päivään ja näyttelyyn lauantaina 4.5.2019 alkaen kello 13. Kaikki ovat tervetulleita avointen ovien päivänä tutustumaan symposiumin aikana tehtyihin teoksiin sekä kansainvälisiin taiteilijoihin. Teokset on nähtävissä ja koettavissa Gjutarsin sisä- ja ulkotiloissa sekä mahdollisesti myös muualla lähistössä. Vielä ei tiedetä, millaisia teoksia on nähtävissä, sillä teoksille ei ole asetettu rajauksia, vaan ne voivat olla mitä tahansa; kuvaa, ääntä, videota, performanssia, installaatioita yms. Teoksiin käytetään mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja ja muuta teemaan sopivaa. Teokset ovat turvallisuus- ja kestävyyssyistä sekä niiden mahdollisen katoavan luonteensa vuoksi pääsääntöisesti esillä vain symposiumin lopetusviikonlopun ja kerätään pois tapahtuman päättyessä.

Symposiumiin osallistuvat taiteilijat ovat: Unkarista Eszter Palik, Szabina Peter, Agota Krnacs ja Csaba Fürjesi, tsekkiläinen Vladimir Kovarik ja puolalainen Magda Grzybowska.

Vantaan Taiteilijaseurasta symposiumiin osallistuvat: François Blosseville, Tiina Herttua, Johanna Häiväoja, Kati Leskinen, Carita Nissinen, Jaana Tuomisto, Anna Semerdjiev ja Tea Warinowski.

Lisätietoja:

www.vantaantaiteilijaseura.fi

Tiina Herttua, kuvataiteilija

tiina@tiinaherttua.fi, puh. 0400-488758

tai

Vantaan Taiteilijaseura, koordinaattori Eeva Tamminen

puh. 0451961155 tai info@vantaantaiteilijaseura.fi.

————————

Avoimet ovet ja näyttelyn avajaiset Slow Art -symposiumissa

Taiteilijatalo Gjutars

Vanha Kuninkaalantie 6, Vantaa

Lauantaina 4.5.2019 alkaen klo13

Tapahtuma on kaikille avoin. Ei pääsymaksua.

Tervetuloa!

————————

Faktalaatikko ArtColony Cered:

ArtColony Ceredin taiteilijayhteisö sijaitsee Unkarissa. Taiteilijayhteisö on perustettu 25 vuotta sitten, jolloin ryhmä taiteilijoita muutti asumaan ja työskentelemään syrjäiseen, pieneen kylään. Jo alusta asti he kutsuivat taiteilijoita vieraikseen työskentelemään Ceredissä. Symposiumit ovat olleet teemallisia, ja sinne on kutsuperiaatteella osallistunut vuosittain parikymmentä taiteilijaa ympäri maailmaa, pääasiassa Euroopasta. Symposiumeissa työskennellään yhdessä viikko ja lopuksi on näyttely ja avointen ovien päivä, jolloin teokset on sijoitettu ympäri kylää. Vuodesta 2017 on Ceredin symposiumeihin voineet hakea Vantaan Taiteilijaseuran jäsenet.