Peijaksen sairaalan käytävägalleria | Päivi Kinnunen & Jorma Reiman | 1.5.-31.5.2019

Peijaksen sairaalan käytävägalleriassa on toukokuun ajan nähtävillä Jorma Reimanin luontokuvia ja Päivi Kinnusen sekatekniikkamaalauksia. Teokset ovat kahtena erillisenä kattauksena, ”näin näin & noin koin”.

Luontokuvat ovat syntyneet arvostuksesta eläimiä ja muutakin luontoa kohtaan. Kamera tarjoaa hienovaraisen tavan päästä lähelle, pysähtyä ja katsoa tarkemmin – vaikkapa rusakon silmien kosteaa kiiltoa tai perhosen siipien ihmeellistä värikirjoa.

Kuvat ovat esillä kapalevyille kiinnitettyinä sarjoina. Kustakin sarjasta löytyy jokin otoksia yhteen sitova tekijä.

Sekatekniikkamaalausten lähtökohtana ovat erilaiset muistikuvat ja mielleyhtymät. Akryylimaali, värilliset musteet ja erilaisten kynien jäljet kerrostuvat, limittävät ja peittävät toinen toistaan alitajunnan ja harkitumpien vaiheiden rytmittämänä.

Maalaukset on toteutettu kankaalle.

Jorma Reiman
Päivi Kinnunen
Share
English English Finnish Finnish