Galleria U | Vantaan taiteilijaseura | 8/9 | 30.8.-4.10.2019

Vantaan Taiteilijaseura ry on vuonna 1994 perustettu ammattitaiteilijoiden yhdistys, jonka tarkoituksena on herättää kiinnostusta kuvataiteita kohtaan sekä edistää Vantaalla asuvien kuvataiteilijoiden ammatillisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä 105, pääpaino on näyttely-, residenssi- ja taidelainaamotoiminnassa. Seuran toimitilat sijaitsevat Galleria K:ssa Tikkurilassa, residenssitoiminta keskittyy Taiteilijatalo Gjutarsiin.

Vantaan Taiteilijaseuran residenssivaihtotoiminta Budapest-gallerian kanssa alkoi vuonna 2002 ja on sen jälkeen jatkunut aktiivisesti. Tällä hetkellä Vantaan Taiteilijaseura ja Budapest-galleria vaihtavat keskenään taiteilijoita kaksi kertaa vuodessa. Yksi residenssivuoro on yhden kuukauden pituinen. Seuran residenssitaiteilijat ovat pääsääntöisesti olleet kuvataiteilijoita (maalaus, grafiikka, valokuvaus), mutta myös kuvanveistäjiä ja tekstiilitaiteilijoita on osallistunut ohjelmaan.

Residenssivaihdon innoittama, galleria U:ssa nähtävä näyttely 8/9 yhdistää kahdeksan suomalaista taiteilijaa ja esittelee yhdeksän vuoden töitä. Teokset ovat syntyneet residenssiohjelman puitteissa 2010–2018 joko Unkarissa tai Unkarista saatujen ideoiden pohjalta. Näyttelyssä tilaa saavat taiteilijoiden persoonalliset näkökulmat ja erilaiset työtavat. Mukana on valokuvia, maalauksia, tekstiilitöitä ja installaatio.

Näyttelyn taiteilijat:

Päivi Allonen

Anu Eskelin

Jan Heinonen

Tiina Herttua

Raija Rastas

Anna Semerdijev

Soili Talja

Veera Tiainen

Avajaiset torstaina 29.8. klo 18: https://www.facebook.com/events/1141514602794976/

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen galleria, avoinna: ma–pe 10–18

Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki, puh. +358 9 6229 460