residenssi atelje
Residenssi ateljee

Taiteilijatalo Gjutarsin toisessa kerroksessa sijaitsee ateljee-asunto, jota vuokrataan sekä ulkomaalaisille että kotimaisille taiteilijoille. Vuodesta 2002 alkanut residenssitoiminta on luonut yhteistyö mahdollisuuksia ulkomaalaisten kuvataiteilijoiden kanssa sekä mahdollistanut vantaalaisille kuvataiteilijoille tilaisuuden työskentelyyn ja näyttelyiden pitämiseen eri puolilla Eurooppaa. Myös vantaalainen yleisö on päässyt tutustumaan ulkomaiseen nykytaiteeseen omalla paikkakunnallaan.

Kenelle

Residenssikausi on ympärivuotinen. Toukokuun alusta syyskuun loppuun residenssi on VTS:n vaihto-ohjelmaan kuuluvien ulkomaalaisten taiteilijoiden käytössä kuukauden kerrallaan. Tähän mennessä vieraita on ollut mm. Unkarista, Namibiasta, Liettuasta, Ruotsista, Islannista, Itävallasta, Venäjältä ja Saksasta sekä Virosta. Muina kuukausina (loka-huhtikuu) residenssi on vuokrattavissa koti- ja ulkomaalaisille taiteilijoille. Eri alojen taiteilijoilla on mahdollisuus hakea 1-3 kuukauden residenssiaikaa. Taiteilijavalinnoista vastaa Vantaan Taiteilijaseuran residenssitoimikunta.

Residenssiasunto

Residenssin tavoitteena on tarjota taiteilijoille hiljentymisen tila ja uuden kohtaamisen mahdollisuus.

RESIDENSSITILA 365€ /kk

(+ 50 € siivouspantti joka palautetaan)  

Pieni asunto +työhuone n. 35 m2. 1- 3 kk jaksoissa koti- ja ulkomaisille taiteilijoille.

Vuokraan sisältyy sähkö ja vesi. Tiedotus mm. taiteilijaseurojen  kautta.

 Asunnossa on hyvin varustettu keittiö, suihku/WC ja lisäksi TV/Radio sekä internet yhteyksiä varten on käytettävissä WIFI.

Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.

Residenssiin voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät aikatoive ja hakijan taiteenala sekä yhteystiedot.

Hakemukset osoitteeseen: Vantaan Taiteilijaseura ry, Galleria K, Asematie 7, 01300 Vantaa.
Yhteydenotot: info@vantaantaiteilijaseura.fi  tai residence@vantaantaiteilijaseura.fi.

Lisää taiteilijaresidenssejä: http://www.artinres.fi/

Share
English English Finnish Finnish