Peijaksen sairaalan käytävägalleria | Tea Warinowski | Honeymoon | 2.10.-31.10.2019

Taiteessani käsittelen luonnon ja ihmisten välisiä vaikutussuhteita.

HONEYMOON

Puutarhassa kukat muuntuvat pölytyksen seurauksena hedelmiksi, hedelmät siementen kodeiksi ja mesi matkaa mehiläisen mesimahassa tullakseen kennossa hunajaksi. Koko kiihkeän kukinnan ja taukoamattoman aherruksen seuraaminen herättää ihailuni ja ihmetykseni. Mehiläiset ja kimalaiset ovat kiireisiä ja keskittyneitä. Kaikki vaikuttaa tarkoituksenmukaiselta ja jokaisella on oma tehtävänsä luonnon ekosysteemissä.

Yhdyskunnassa voi olla yli 60 000 yksilöä. Tarhamehiläinen on ainoa hyönteinen, jonka ihminen on kesyttänyt kotieläimeksi! Sen leuan alla on kärsä, jolla se imee kukista mettä. Ilman mehiläisiä maailma pysähtyisi, sillä jokainen hedelmää tuottava kasvi vaatii pölyttäjän. Maailman ruuantuotanto on täysin riippuvainen näistä pienistä ahertajista. Niiden työn tuloksena nautimme hunajasta, marjoista ja hedelmistä. Myrkyt ja yksipuolinen tehoviljely vaarantavat mehiläisten elämän.

Puutarha elää kiihkeän, nopean kesäajan valon ja varjon, sateen ja auringon ehdoilla. Kukoistukseen liittyy tehtävä lisääntyä, huolehtia lajin säilymisestä ja elämän jatkumisesta.

Ja silloin, juuri silloin saapuvat paikalle surisevat, karvaiset pölyttäjät! Ilman niitä olisimme pulassa. En halua vahingoittaa yhtäkään. Jo muinaiset kulttuurit ymmärsivät mehiläisten arvon.

Yhteydenotot:
teawarinowski@gmail.com
p.0407277991

Posted in Näyttelyt, Uutiset.