Galleria K | Marja Mali | Mielenvaikuttajat | 6.2.-1.3.2020

Helmikuussa Galleria K:n alatasossa esillä Marja Malin näyttely Mielenvaikuttajat.

Olen edellisissä näyttelyissäni pohtinut asioita, jotka ovat osaltaan olleet vaikuttamassa oman minäkuvani kehittymiseen. Niitä ovat olleet mm. perimä, syntymäni kotimaisemat, asuinympäristöt yms.

Tässä näyttelyssä lähestyn samaa teemaa erilaisten muistikuvien pohjalta. Lapsuudessani Pohjois-Satakunnassa, mummulani kylässä asuneet henkilöt olivat enemmän tai vähemmän erikoisia persoonallisuuksia. Heistä usealla oli jokin erikoispiirre tai toimintatapa, mikä lapsesta näytti kiinnostavalta ja jäi siksi mieleen. Ympäristö oli heihin tottunut, ihmiset olivat erilaisuutta kohtaan suvaitsevaisia. Minä muistan pohtineeni heitä silloin. Nyt nämä henkilöt ovat inspiroineet maalauksiani. Heidän ulkonäköään muistan heikosti, joten lähestyn heitä voimakkaammin syntyneen mielikuvan pohjalta. Usein yhteisön henkilölle antama nimitys kertoi paljon, esim. Tenu-Sabiina, Jauho-Jallu, Kettupelleriini-Fanny jne. Heidän puheensa on vaiennut, samoin koko kylä. Autioituneet talot, uudenlaiset ammatit ovat tätä päivää. Ehkä ne luovat jollekin lapselle tänään huomisen mielikuvia.

Teokset ovat akvarellimaalauksia.

Näyttely Facebookissa

Avajaiset KESKIVIIKKONA 5.2.2020 klo 17-19. Tervetuloa!

Posted in Näyttelyt, Uutiset.