GALLERIA GJUTARS | MITÄ JÄLJELLE JÄÄ | LEENA VAINIO | 2.8.-25.8.2023

Luopuminen ja menetykset nostattavat nostalgiaa, surua ja vihaakin. Esiin voi tulla myös kiihkeä kauneuden kaipuu. Tämä näyttely käsittelee näitä tuntoja. Läsnä ovat katoavaisuus ja hetkellisyys. Teemoja käsitellään eri tekniikoin - ikään kuin eri näkökulmista.

Luopuminen ja menetykset nostattavat nostalgiaa, surua ja vihaakin. Esiin voi tulla myös kiihkeä kauneuden kaipuu. Tämä näyttely käsittelee näitä tuntoja. Läsnä ovat katoavaisuus ja hetkellisyys. Teemoja käsitellään eri tekniikoin - ikään kuin eri näkökulmista.

Leena Vainion tuotanto koostuu maalauksista ja installaatioista. Hän tutkii mm. traumaa, muistia ja kuolemaa eri keinoin. Tekniikka- ja materiaalivalinnat liittyvät kiinteästi teemoihin. Kokonaisuudet nivoutuvat yhtenäisiksi työskentelemällä dialogissa, vuorotellen eri teosten, tekniikoitten ja materiaalien välillä.

Installaatioissa on keveitä materiaaleja kuten ihoa vasten käärinliinamaisesti olevia vanhoja valkoisia liinavaatteita, joilla jo itsessään on oma historiansa. Ne ovat intiimisti iholla ja niissä näkyy eletty elämä. Tällä tavoin toteutetut työt ovat herkkiä ja kuvastavat elämän haurautta.

Maalauksissa kerrostuu väriä ja tiloja. Niissä näkyy värin tutkiminen, katoavaisuuden, kehollisuuden ja toivon tematiikka. Maalausten lähtökohtina voivat olla esimerkiksi jääkuutioitten sisään jäädytetyt objektit ja Philp Glassin musiikki.

Vainio on pirkanmaalainen kuvataiteilija, Tampereen Taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Kuvataiteilija AMK- ja YAMK -tutkinnot hän on tehnyt Kankaanpään Taidekoulussa, SAMK. Hän pitää vuosittain yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistuu säännöllisesti näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

 

www.leenavainio.com

https://www.instagram.com/lmvainio/

Avajaiset / Opening
Keskiviikkona 2.8.2023 klo 17-19
Lämpimästi tervetuloa!

Posted in Näyttelyt, Uutiset.