Hakeminen residenssiin

Vantaan taiteilijaseuran residenssitoiminnan yhtenä tavoitteena on tarjota taiteilijoille aikaa ja tilaa sekä tilaisuus irtautua heidän tavanomaisesta ympäristöstään ja velvoitteistaan. Samaten taiteilijalla on mahdollisuus tutustua uuteen ympäristöön ja saada uusia sosiaalisia suhteita sekä kokeilla uusia materiaaleja. Lisäksi usein residensseihin sisältyy myös mahdollisuus näyttelyn järjestämiseen.

Taiteilijatalo Gjutarsin toisessa kerroksessa sijaitsee taiteilijaresidenssi, jota vuokrataan sekä ulkomaalaisille että kotimaisille taiteilijoille. Vuodesta 2002 alkanut residenssitoiminta on luonut yhteistyömahdollisuuksia ulkomaalaisten kuvataiteilijoiden kanssa sekä mahdollistanut vantaalaisille kuvataiteilijoille tilaisuuden työskentelyyn ja näyttelyiden pitämiseen eri puolilla Eurooppaa. Lisäksi vantaalainen yleisö on päässyt tutustumaan ulkomaiseen kulttuuriin ja taiteeseen omalla paikkakunnallaan.

Taiteilijaseuran residenssikausi on vuodesta 2016 lähtien ollut ympärivuotinen. Huhtikuun alusta syyskuun loppuun residenssi on seuran vaihto-ohjelmaan kuuluvien kansainvälisten taiteilijoiden käytössä kuukauden kerrallaan. Muina kuukausina (loka-helmikuuna) residenssi on vuokrattavissa kaikille taiteilijoille. Eri alojen taiteilijoilla on mahdollisuus hakea 1-5 kuukauden residenssiaikaa.

Residenssissä on tähän mennessä ollut vieraita mm. Islannista, Itävallasta, Etelä-Koreasta Saksasta, Namibiasta, Liettuasta, Ranskasta, Ruotsista, Tanskasta, Unkarista. Virosta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Taiteilijaresidenssin taiteilijavalinnoista vastaa Vantaan Taiteilijaseuran residenssitoimikunta.

RESIDENSSITILA 410 € /kk
(1.1.2019 alkaen)

(+ 50 € siivouspantti joka palautetaan)

INFOA HAKIJALLE:
  • Pieni asunto + työhuone on kooltaan n. 40 m2
  • Tilaa vuokrataan 1- 5 kk jaksoissa taiteilijoille
  • Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja langaton internet-yhteys
  • Asunnossa on hyvin varustettu keittiö, suihku/WC ja lisäksi TV/Radio
  • Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse

Residenssiin voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät aikatoive ja hakijan taiteenala sekä yhteystiedot.

Hakemukset osoitteeseen:

Vantaan Taiteilijaseura ry