Esittely

Taiteilijatalo Gjutars sijaitsee vanhalla ja idyllisellä kulttuurialueella Vantaan Kuninkaalassa osoitteessa Vanha Kuninkaalantie 6, lähellä Tikkurilan juna-asemaa.

Kotiseututalo Påkaksen ja Maalarimuseon välimaastossa sijaitseva vanha puutalo on kantanut  nimeä Galleria Gjutars. Nimensä taiteilijatalo sai aikoinaan siinä sijainneen tilan mukaan. Tilaa 1600-luvulla hallinnut isäntä oli padanvalaja. Alkuperäinen talo ja maatalousrakennukset tuhoutuivat kuitenkin tulipalossa vuonna 1945 ja nykyinen talo rakennettiin palon jälkeen. Vantaan taiteilijaseura sai talon käyttöönsä 1990 -luvun loppupuolella Vantaan kaupungilta.

Suuri tontti vehreän luonnon keskellä ja vanhan puutalon rauha luovat ihastuttavan idyllin taiteen tekemiselle ja katsomiselle, mutta myös juhlien järjestämiselle. Taiteilijatalo Gjutarsin yläkerrassa on Vantaan Taiteilijaseuran residenssiasunto sekä studio. Talon alakerrassa sijaitsee taiteilijalle vuokrattava työhuone ja lisäksi talon juhla- tai näyttelytila. Tilaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin tai kurssitoimintaan sekä näyttelyitä varten itsevalvontaperiaatteella.