Esittely

Taiteilijatalo Gjutars sijaitsee vanhalla ja idyllisellä kulttuurialueella Vantaan Kuninkaalassa osoitteessa Vanha Kuninkaalantie 6, vain parin minuutin kävelymatkan päässä Tikkurilan juna-asemalta.

Suunnilleen kotiseututalo Påkaksen ja Maalarimuseon välissä sijaitseva vaalea puutalo on kantanut myös nimeä Galleria Gjutars. Nimensä taiteilijatalo on saanut tilan mukaan, tilaa 1600-luvulla hallinnut isäntä oli nimittäin padanvalaja. Vanhempi talo ja maatalousrakennukset tuhoutuivat palossa vuonna 1945 ja nykyinen talo rakennettiin palon jälkeen. Vantaan taiteilijaseura sai talon käyttöönsä 1990 -luvun loppupuolella Vantaan kaupungilta.

Suuri tontti vehreän luonnon keskellä ja vanhan puutalon rauha luovat ihastuttavan idyllin taiteen tekemiselle ja katsomiselle mutta myös juhlien järjestämiselle. Taiteilijatalo Gjutarsin yläkerrassa on Vantaan Taiteilijaseuran residenssiasunto ja studio. Talon alakerrassa sijaitsee taiteilijalle vuokrattava työhuone ja lisäksi talon juhla- tai näyttelytila. Tilaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin tai kurssitoimintaan sekä näyttelyitä varten itsevalvontaperiaatteella.