Residenssi

On the second floor of the artist house Gjutars is an artist's residency, which is rented to artists all over the world.

Vantaan taiteilijaseuran residenssitoiminnan yhtenä tavoitteena on tarjota taiteilijoille aikaa ja tilaa sekä tilaisuus irtautua heidän tavanomaisesta ympäristöstään ja velvoitteistaan. Samaten taiteilijalla on mahdollisuus tutustua uuteen ympäristöön ja saada uusia sosiaalisia suhteita sekä kokeilla uusia materiaaleja. Lisäksi usein residensseihin sisältyy myös mahdollisuus näyttelyn järjestämiseen.

Pohjapiirustus työhuoneesta.

Gjutars  Residency
On the second floor of the artist house Gjutars is an artist's residence, which is rented to artists all over the world. The residency cooperation, which began in 2002, has created opportunities for co-operation with foreign visual artists and given Vantaa-based visual artists the opportunity to work and hold exhibitions across Europe. In addition, the Vantaa audience has been able to get to know foreign culture and art.
Artists have the opportunity to apply for a residency of 1-5 months. Until now, the residence has had guests e.g. from Iceland, Austria, South Korea, Germany, Namibia, Lithuania, France, Sweden, Denmark, Hungary, Estonia, Russia and the United States.

Apartment/studio

The Gjutars residence apartment:

• includes a room, a small kitchen, a bathroom and a balcony
  • is equipped with tableware, microvawe, toaster, kettle, coffee maker, oven, washing machine, TV, radio and bed linen
  • has a wifi

The studio:

• has a worktable
  • has an easel
  • has running water
  • has the possibility to accomodate a guest for a short-term period → there is a convertible sofa

The artists must bring their own materials and equipment. Together the apartment and the studio are approximately 35 m2 in size. Electricity, water, heating and internet are included in the rent. In addition to the rent, the artist must pay a deposit of 50 €. The money will be refunded if the apartment has been cleaned and is in good condition. There is also a bicycle the artist can use during his/her stay. Ask more information from the office.

Gjutars
The first floor of the Artist House Gjutars has a space (approx. 40 m2) that is rented for exhibitions, private occasions, and also a small studio (approx. 15 m2) that is rented by a member of Vantaa Artists Association. Customers are informed of the residency apartment and the artist staying there, and vice versa.

There is a possibility for the residence guest to organise, for example a small exhibition or meet the artist -event in the first floor of Gjutars. However, remember to first confirm from the coordinator of Vantaa Artists Association, if the space is free and then agree on the schedule.

Address:
Artist House Gjutars
Vanha Kuninkaalanatie 6
01300 Vantaa, Finland

Applications by email:
info@vantaantaiteilijaseura.fi / residence@vantaantaiteilijaseura.fi

Gjutars on Instagram

Gjutars Residenssi

Taiteilijatalo Gjutarsin toisessa kerroksessa sijaitsee taiteilijaresidenssi, jota vuokrataan sekä ulkomaalaisille että kotimaisille taiteilijoille. Vuodesta 2002 alkanut residenssitoiminta on luonut yhteistyömahdollisuuksia ulkomaalaisten kuvataiteilijoiden kanssa sekä mahdollistanut vantaalaisille kuvataiteilijoille tilaisuuden työskentelyyn ja näyttelyiden pitämiseen eri puolilla Eurooppaa. Lisäksi vantaalainen yleisö on päässyt tutustumaan ulkomaiseen kulttuuriin ja taiteeseen omalla paikkakunnallaan.

Taiteilijaseuran residenssikausi on vuodesta 2016 lähtien ollut ympärivuotinen. Huhtikuun alusta syyskuun loppuun residenssi on seuran vaihto-ohjelmaan kuuluvien kansainvälisten taiteilijoiden käytössä kuukauden kerrallaan. Muina kuukausina (loka-helmikuu) residenssi on vuokrattavissa kaikille taiteilijoille. Eri alojen taiteilijoilla on mahdollisuus hakea 1-5 kuukauden residenssiaikaa.

Residenssissä on tähän mennessä ollut vieraita mm. Islannista, Itävallasta, Etelä-Koreasta Saksasta, Namibiasta, Liettuasta, Ranskasta, Ruotsista, Tanskasta, Unkarista. Virosta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Taiteilijaresidenssin taiteilijavalinnoista vastaa Vantaan Taiteilijaseuran residenssitoimikunta.

RESIDENSSITILA 425 € /kk (+ 50 € siivouspantti joka palautetaan)
(1.4.2020 alkaen)

INFOA HAKIJALLE:
  • Pieni asunto + työhuone on kooltaan n. 35 m2
  • Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja langaton internet-yhteys
  • Asunnossa on hyvin varustettu keittiö, suihku/WC ja lisäksi TV/Radio
  • Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse

Residenssiin voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät aikatoive ja hakijan taiteenala sekä yhteystiedot.

Hakemukset sähköpostilla:
info@vantaantaiteilijaseura.fi / residence@vantaantaiteilijaseura.fi