Galleria K | Vantaan taiteilijaseura 25 vuotta | Raffia & smoothia | 31.8.-6.10.2019

Vantaan taiteilijaseura juhlistaa 25-juhlavuottaan syyskuun näyttelyllään Raffia ja smoothia

Vantaan Taiteilijaseura ry on vuonna 1994 perustettu vantaalaisten ammattitaiteilijoiden yhdistys. Seuran tarkoituksena on pyrkiä herättämään kiinnostusta kuvataiteita kohtaan sekä edistää Vantaalla asuvien kuvataiteilijoiden ammatillisia ja taloudellisia etuja.

Seuran juuret juontavat aina 1960-luvulle asti, kun taiteilijat Vantaalla osallistuivat aktiivisesti keskusteluun taiteilijapalkasta, apurahoista ja taideostoista. Tavoitteena oli taiteilijoiden toimintaedellytyksiä kohentamalla laajentaa ja monipuolistaa vantaalaista kuvataidekenttää. Monimuotoisten vaiheiden jälkeen ja ajan ollessa sille kypsä ryhmä taiteilijoita kokoontui Kolohongan ateljeetiloihin Runebergin päivänä 1994, ja tuloksena syntyi Vantaan taiteilijaseura. Virallisesti taiteilijayhdistys rekisteröitiin 29.9.1994. Vuonna 2019 Vantaan taiteilijaseura koostuu 105 ammattitaiteilijasta, jotka edustavat monipuolisesti kaikkia taiteen aloja. Seurasta löytyy maalaustaiteen, kuvanveiston, grafiikan, valokuva- ja videotaiteen, tekstiili- ja korutaiteen sekä ympäristö- ja performanssitaiteen edustajia.

Nyt Vantaan taiteilijaseura täyttää 25 vuotta syyskuussa 2019! 25-juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää juhlanäyttelyn Raffia ja smoothia Galleria K:ssa. Esillä kahdessa näyttelykokonaisuudessa on yhteensä 26 taiteilijaa seuran riveistä. Juhlanäyttelyssä on esillä läpileikkaus vantaalaisen taiteen koko kirjosta. Ensimmäinen ripustus nostaa esiin tuoreita näkökulmia yhteiskuntaan ja elämän rosoiseen puoleen. Toinen näyttelyosio leikittelee väreillä ja nauttii kuvantekemisen ilosta. Tarjolla on abstraktin maalauksen makupaloja, pehmeitä veistoksia, digitaalista nostalgiaa ja mehukkaita maisemia, makeaa ja suolaista jokaiseen makuun, raffia ja smoothia.

Taiteilijat 1. ripustus:

Taiteilijat 2. ripustus:

ALBERT ADEL | TAISTO BALK | PÄIVI EEROLA | ANNE KAUPPILA | MERJA KUPARI | CARITA NISSINEN | PAULA NORDFORS | PAULA PITKÄNEN | RAIJA RASTAS | RASALIINA SEPPÄLÄ | OSSI TEERIMÄKI | ADOLFO VERA

VANTAAN TAITEILIJASEURA 25 VUOTTA

RAFFIA JA SMOOTHIA

1. RIPUSTUS 31.8.-15.9.2019 Avajaiset perjantaina 30.8. klo 17-19

2. RIPUSTUS 20.9.-6.10.2019 Avajaiset torstaina 19.9. klo 17-19

Tapahtuma Facebookissa:

Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan Vantaan taiteilijaseuran 25-vuotista taivalta!