Promenadigalleria | Riikka-Liina Martiskainen | Hiljaisuudesta | 7.-25.3.2020

Riika-Liina Martiskaisen näyttely Hiljaisuudesta Promenadigalleriassa.

Katselen usein tienvarsien pusikoita hämärtyvissä illoissa, metsänreunan muuttuessa pimenevässä illassa siluetiksi, jolloin vähäeleisetkin sävymuutokset erottuvat taivaalla. Suosikkisääni maalaamiseen virittäytyessäni on tihkusade. Laskeutuva hämärä, usva ja sade kätkevät jotain syleilyynsä, eivätkä paljasta kaikkea katsojalle. Maalaan valoa, tunnelmia sekä mieleen painettuja muistoja noista hetkistä.

Maalaaminen on minulle mielen tyhjentämistä, hiljentymistä ja keskittymistä sillä hetkellä vain siveltimen liikkeeseen ja väriin. Maalaan hiljaisia maisemia vailla ihmisiä tai liiallista visuaalista ääntä. Promenadigallerian maaliskuisen näyttelyn teokset on valittu “Hiljaisuudesta”-maisemamaalaussarjasta, jonka teokset ovat syntyneet vuosina 2018- 2020. Ne muodostavat maisemallisia panoraamanäkymiä metsänreunoista, pellonlaidoista ja vaihtelevasta horisontista, joissa usva tai hämärä pehmentää sävyt. Teossarjassa on kaikuja myös luopumisesta ja surusta.

Rauhoitan mieleni. Annan värin viedä. Kuuntelen hiljaisuutta.

Riikka-Liina Martiskainen
Kuvataiteilija, kuvataideopettaja (TaM)
rmartisk@outlook.com

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin lauantaina 7.3.2020 klo 13-15.

Posted in Näyttelyt, Uutiset.