GALLERIA K | ANNA PEKKALA, ANNE JÄRVI, NIINA KIIVERI | VOITTAJAFIILIS | 18.6.-11.7.2021

ANNA PEKKALA, ANNE JÄRVI, NIINA KIIVERI | VOITTAJAFIILIS  18.6.-11.7.2021

Pekkala, Järvi, Kiiveri, Galleria K

Voittajafiilis on varmuus siitä, että elämässä tulee onnistumaan.

Näyttelyn lähtökohtana ovat toimineet erilaiset kuvitellut ja todelliset odotukset, joita asetamme itsellemme ja muille. Odotukset kumpuavat yli sukupolvien ja ovat ehkä siksi aikaa jäljessä; ne eivät ole ehtineet muokkautua nykyaikaan, sillä nykyaika liikkuu jatkuvasti eteenpäin, poispäin, kauemmaksi. Elämänodotukset ovat sitä vastoin perinnettä, ne muistuttavat toisaalta jostain pysyvästä, toisaalta kadotetusta.

Tässä näyttelyssä kolmekymppiset pohtivat saavuttamiaan tavoitteita ja suhdettaan aiempien sukupolvien odotuksiin, taitoihin ja saavutuksiin. Missä pullamössösukupolvi on hyvä? Miltä elämä tuntuu? Miten saavuttaa voittajafiilis? Entä jos ei ole saavuttanut vakityötä, omakotitaloa tai pitänyt kesähäitä, mutta osaa kulkea elämän tiellä eteenpäin, skeitata ja halkoa puita?

Ryhmän taiteilijat ovat valmistuneet vuonna 2015 ja työskentelevät tällä hetkellä Tampereella ja Turussa. Näyttelyssä on esillä mm. videoinstallaatioita ja animaatiota.

Näyttely on avoinna ke 12-18, to-pe 11-17 la-su 12-16. Juhannuksena näyttely on suljettu.

Posted in Näyttelyt, Uutiset.