Riika Anundi Galleria Gjutars taidenäyttely

GALLERIA GJUTARS | RIIKA ANUNDI | TILOISSA | 10.12.-22.12.2022

TILOISSA on Riika Anundin jälleen uusi aluevaltaus. Tule itse kokemaan, miten päästä tilasta toiseen virtuaalilasien avulla. Virtuaalisesti koettavan näyttelyn lisäksi galleriassa on esillä myös muita digitaalisesti luotuja teoksia, kuten vedoksia tabletilla maalatuista teoksista sekä tabletilla veistettyjä, 3d-printattuja tutkielmia.

 

Näyttelyssä on esillä Riika Anundin niin digitaalisesti kuin perinteisin menetelmin luotuja teoksia. Anundi ilmaisee taiteen kautta ennen kaikkea tunteitaan ja ihmisenä olemista osana luontoa. Hän kuvittaa erilaisia tiloja, tunnetiloja ja luonnontiloja.

Näyttelyn virtuaalinen osuus on toteutettu yhteistyössä Metropolian xr-opiskelijoiden Katariina Ruuskasen ja Heidi-Maria Salon kanssa.

Näyttelyssä pääsee tutustumaan monelle täysin uudenlaiseen luomisen ja olemisen tilaan, virtuaalimaailmaan. Mullistava tekniikka sai Anundinkin 'tiloihin' kokeillessaan ensi kertaa maalaamista virtuaalisesti kolmiulotteisesti ilmaan.

Tabletilla maalaaminen on Anundille tällä hetkellä tärkeä luomisen muoto. Tabletti ja kynä kulkevat mukana reissuissa: Tornionjokilaakson hätkähdyttävä kesäyön valo, Rukan maaruska ja tykkylumiset puut, Ylläksen purojen solina ja Kutuhälletin saaren kallioiden väliin jäävät lammikot tallentuvat verekseltään "layereihin", digitaalisen piirto-ohjelman tasoihin. Koko prosessi ensimmäisistä siveltimen vedoista tallentuu laitteelle ja sen voi katsoa timelapse-videona jälkikäteen! Anundi tulostaa digitaalisista maalauksista pieniä eriä laadukkaita vedoksia. Hän signeeraa käsin teokset ja numeroi ne, kuten taidegrafiikkaan kuuluu. Taidevedoksia on esillä ja myynnissä näyttelyssä.

Mielenkiintoisen kontrastin virtuaalimaailmalle tuo Gjutarsin miljöö narisevine puulattioineen ja väreilevine ikkuinoineen. Tervetuloa! Taiteilija on paikalla viikonloppuisin.

Riika Anundi

instagram.com/riika_anundi

facebook.com/TaiteilijaRiikaAnundi

www.riikaanundi.com

riika@riinu.fi

Näyttely avoinna 10.-22.12.2022 ke 12-18, to-pe 11-17, la-su 12-16.  Avajaiset lauantaina 10.12. klo 14-16.

Lämpimästi tervetuloa!

Galleria Gjutars
Vanha Kuninkaalantie 6, Tikkurila
01300 Vantaa

Posted in Näyttelyt, Uutiset.