Suomen Mitalitaiteen Kilta - Käänteentekevää, Galleria K

GALLERIA K | SUOMEN MITALITAITEEN KILTA | KÄÄNTEENTEKEVÄÄ – Mitalitaidetta Suomesta | 7.−29.1.2023

Suomen Mitalitaiteen Killan näyttelyssä nähdään uutta suomalaista mitalituotantoa täydennettynä kotimaisen mitalitaiteen historian ja evoluution kannalta kiinnostavilla esimerkeillä.

 

Suomen Mitalitaiteen Killan näyttely Käänteentekevää – mitalitaidetta Suomesta on esillä Vantaan taiteilijaseuran Galleria K:ssa 7.−29.1.2023.

Näyttelyssä nähdään uutta suomalaista mitalituotantoa täydennettynä kotimaisen mitalitaiteen historian ja evoluution kannalta kiinnostavilla esimerkeillä. Ajatuksena on tehdä mitalitaidetta näkyväksi nimenomaan taidemuotona ja tuoda esiin yleensä kapeasti ymmärretyn taidelajin monimuotoisuutta.

Näyttelyn painopiste on uusimmassa mitalitaiteessa. Ytimen muodostaa mitalialan kansainvälisen organisaation FIDEMin Japanin kongressin yhteydessä hiljattain järjestetyn näyttelyn Suomen osuus sekä huhtikuussa Killan 2022 taiteilijajäsenilleen kohdistaman haun kautta saadut mitalit.

Lisäksi tarkoituksena on valottaa mitalitaiteen historiaa ja sen merkitystä kuvataiteen osa-alueena. Historiallinen osuus on koottu pääasiassa Killan omasta talletuskokoelmasta, jota on soveltuvin osin täydennetty Tampereen taidemuseon veistoskokoelman mitaleilla. Esillä on runsaat sata mitalia kaksoiskappaleineen.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 5.1.2023!

Galleria K
Asematie 7, Vantaa

Kaanteentekevaa- Suomen Mitalitaiteen Kilta - Galleria K

KÄÄNTEENTEKEVÄÄ

Posted in Näyttelyt, Uutiset.