Croquis illat, Taiteilijatalo Gjutars

TAITEILIJATALO GJUTARS | CROQIUS-ILLAT ALKAVAT TAAS 13.4.2023

Taiteilijatalo Gjutarsissa piirretään croquis'ta keväällä ja syksyllä 2023.

CROQUIS-ILLAT

Tervetuloa piirtämään idylliseen Gjutarsiin torstaisin. Osallistumismaksu 8 €/krt, Vantaan taiteilijaseuran jäsenille 6 €/krt. Maksu vain kortilla.

Vantaan taiteilijaseuran järjestämät CROQUIS-ILLAT vuonna 2023
to 13.4.   Taiteilijalo Gjutars, klo 17.30-19.30
to 20.4.  Taiteilijalo Gjutars, klo 17.30-19.30
to 11.5.   Galleria K, klo 17.30-19.30  (rajoitettu osallistujamäärä - 10 henkilöä)
Ilmoittautuminen Galleria K:n piirustusiltaan etukäteen: annemarja.kauppila(at)gmail.com

Elo-joulukuun kertojen aikataulusta ilmoitellaan  myöhemmin


Mitä on croquis?
Croquis (ranskan sanasta croquer ’piirtää pikaisesti’), joskus myös krokii, on nopea piirustus elävästä mallista. Croquis-piirustukset ovat luonnosmaisia ja ne piirretään yleensä tietyssä ajassa, esimerkiksi viidessä tai kymmenessä minuutissa. Croquis-piirustuksia tehdään tavallisesti useita peräkkäin, sama malli vaihtaa vain asentoa.

Koska malli on havainnoitava ja piirrettävä lyhyessä ajassa, tärkeintä on nopea havainnointikyky. Elävää mallia piirretään tavallisesti pitkään, jopa kuukausia, joten työn viimeistelyyn on aikaa. Croquis-piirustuksessa taas ihanteena on piirtää mikä on asennon ja kokonaisuuden kannalta luonteenomaista, myös liikkeen tuntu asennossa on hyvä saada mukaan. Usein neuvotaan käyttämään piirtäessä kättä ranteesta tai olkapäästä saakka ennemmin kuin vain sormilla pikkutarkasti piirtäen. Myös viitteenomaisuus on eduksi croquis-piirustukselle. Katse tulee kiinnittää malliin ennemmin kuin piirustukseen.

Lyhyessä ajassa piirtämisessä on omat etunsa. Malli voi ottaa tavallisesta poikkeavia asentoja, koska asennossa ei tarvitse pysyä pitkään. Piirtäjää rajattu aika helpottaa keskittymään oleelliseen, koska aika ei riitä kaikkien yksityiskohtien piirtämiseen. Croquis-piirtäminen harjoittaa myös havainnoimaan ja piirtämään malleja, jotka eivät pysy paikoillaan, kuten eläimiä ja lapsia.

Paikka: Taiteilijatalo Gjutars, Vanha Kuninkaalantie 6, 01300 Vantaa
Tule mukaan piirtämään rennosti ja nauttimaan mukavasta seurasta! Iltojen vetäjänä toimii jäsentaiteilijamme Anne Kauppila.

Huom! Omat välineet mukaan

 

Posted in Tapahtumat, Uutiset.