Johanna Häiväoja, Kampus-galleria

Kampus-galleria | JOHANNA HÄIVÄOJA | Pintaa Syvemmälle | 1.7.-24.10.2023

Vantaan taiteilijaseura näyttely-yhteistyö My Business Hub -hankkeen ja Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa on esillä nyt JOHANNA HÄIVÄOJAN näyttelyn “Pintaa Syvemmälle” muodossa.

Vantaan taiteilijaseura näyttely-yhteistyö My Business Hub -hankkeen ja Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa on esillä nyt JOHANNA HÄIVÄOJAN näyttelyn "Pintaa Syvemmälle” muodossa. Yhteistyön tavoitteena on laajentaa oppilasyhteistyönä taiteen esittelyn mahdollisuuksia gallerian seiniltä virtuaaliseksi.

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 6.9.2023 klo 16-18. Lämpimästi tervetuloa!

JOHANNA HÄIVÄOJA
Pintaa Syvemmälle
1.7.-24.10.2023
Kampus-galleria

Metropolia | Leiritie 1 | 01600 Vantaa, Myyrmäki | 2. KERROS
Näyttely avoinna: ma-pe 7.30-21.00

Olen Ranskassa ja Suomessa työskentelevä kuvanveistäjä. Tämä Metropolian Myyrmaen kampuksella esillä olevä näyttely on alustus tulevaan yhteistyöhöni opiskelijoiden kanssa.

Olen kiinnostunut virtuaalitodellisuuden eri muotojen ja mahdollisuuksien käyttämisestä taideteosten suunnittelussa, näyttämisessä ja yleisön osallistamisessa seka ennen kaikkea sen tarjoamista mahdollisuuksista luoda taidetta sinne, minne sen tuominen fyysisesti on vaikeaa tai mahdotonta. VR-teknologia tarjoaa myos mahdollisuuksia painovoimanvaistaisten veistosten rakentamiseen, joka on aina ollut intohimoni.

Projektissa on tarkoitus tehda täysin virtuaalinen näyttelytila ja asettaa joko kaksi- tai kolmiulotteiset teokset sinne näytteille. Tälle näyttelylle järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös virtuaaliset avajaiset, esimeriksi Fortnite-ympäristössä tai jossakin muussa siihen sopivassa.

Tällä hetkellä minulla on myos meneillään iso julkisen taiteen projekti “Haarautuvien Polkujen Puutarha” Vantaalle, tulevalle Annefredin asuinalueelle lähelle Aviapolista ja uuden ratikan radan viereen. Tämän projektin suunnittelussa on käytetty apuna mm. 3D-skannausta, 3D-mallinnusta sekä veistosluonnosten “photoshoppausta” tulevaan ympäristöönsä. Todennäköisesti tulemme myös käytämään 3D-printtausta veistosten rakennus- ja tekotapojen havainnollistamiseen seka viimeistelemiseen. Tästä kaikesta on vain askel julkisen taiteen siirtymisestä virtuaaliympäristöihin...

Veistoksiani tulee esille myos TEOS23 tapahtumaan Helsingin Kattilahallille 22.9.1.10 ja VTS:n taidelainaamoon Tikkurilaan.

Lisätietoja sivulta www.haivaoja.com ja instagram-tililtäni @johannahaivaoja.

Posted in Näyttelyt, Uutiset.