Galleria Gjutars | TAISTO BALK | Kallion kupeessa, suon sylissä | 7.-24.3.2024

Nämä kuvitelmat kallioista ja suosta, kameraa siveltimenä käyttäen, ovat Taisto Balkin kiitollisuutta luonnolle, joka vielä tarjoilee ehtymättömiä elämyksiä koettavaksemme.

Metsän uumen sulkee minut syliinsä. Erämaan puiden siivilöimä valo luo kuvioitaan vuorten kivirinteisiin ja rotkoihin. Kalliopintoihin ja sammaleisiin ovat kevättalven sulavedet jäätyneet putouksiksi ja läpikuultaviksi ikkunoiksi, jotka sekä peittävät että paljastavat. Ne ovat houkutelleet etsimään piilossa olleita, mutta aavistettavissa olevia värejä ja muotoja. Kutsun hakutuloksia Jäämaalauksiksi.

Syksyinen suo on myös houkuttanut katsomaan pintaa syvemmälle. Monesti haluaisin painautua, sulautua, liittyä osaksi kaikkea ympäröivää, olemaan yksi sen väreistä. Noin läheltä koettuna näkymät väistämättä abstrahoituvat, antavat väreille tilaa. Nämä kuvitelmat kallioista ja suosta, kameraa siveltimenä käyttäen, ovat kiitollisuuttani luonnolle, joka vielä tarjoilee ehtymättömiä elämyksiä koettavaksemme.
___
Avajaiset ke 6.3.2024 klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Posted in Näyttelyt, Uutiset.