Henni Kitti, Galleria K

GALLERIA K | HENNI KITTI | TAITOKSIA JA LEIKKAUKSIA | 16.7. – 8.8.2021

HENNI KITTI | TAITOKSIA JA LEIKKAUKSIA | 16.7. – 8.8.2021

Henni Kitti

Aioin piirtää näyttelyä varten valoa ja varjoja – piirsinkin – mutta painopiste siirtyi kiviin ja massoihin.

Olin neljä vuotta sitten Kökarissa, ja pyöräilin muutamia kertoja kallioille, joilla makasin X:änä auringossa ja tuulessa. Kuvasin kiviä myös, ja läppärini työpöydällä on vuosia ollut ”Graniittia”-kansio, jonka kuvia silloin tällöin katselen. Yksi päivä aloin piirtää niitä. Hinkkasin grafiitista graniittia, ja vähän salaa itseltänikin käytin myös väriä; piirsin, kunnes tartuin terään, jolla olin joskus tehnyt muutamia epäonnistuneeksi tuomitsemiani kokeiluja, mutta jonka tekemät viillot ja raot nyt asettuivat itsestään selvästi ja ihastuttavasti kalliomassojen joukkoon.

Nämä tuntuvat hyvältä.

Muotoja, rinnastuksia, rytmiä. Aaltoja ja toistoja, taitoksia ja leikkauksia.

Näyttely on avoinna ke 12-18, to-pe 11-17 la-su 12-16.

Posted in Näyttelyt, Uutiset.