Mari Paikkari, Galleria K

GALLERIA K | MARI PAIKKARI | SYMBIOOSI | 16.7. – 8.8.2021

MARI PAIKKARI | SYMBIOOSI | 16.7. – 8.8.2021

Mari Paikkari

Symbioosi -näyttely pohtii luonnon rakentumista sekä meidän ihmisten paikkaa osana luontoa. Sitä, kuinka luonto koostuu, kuin palapeli, erilaisista kasveista, eliöistä ja eläimistä, havainnoista ja hyötysuhteista.

Näyttelyssä on esillä etäisesti kasveja muistuttavia veistoksia. Niiden keraaminen pinta näyttää huokoiselta, hauraalta, kuluneelta ja luonnolliselta, joltain jota tekisi mieli koskea, jotta voisi ymmärtää miltä se tuntuu. Valokuvissa keraaminen pinta on yhdistetty metsässä kasvaneisiin sieniin ja niistä tehtyyn ruokaan.

Näyttelyyn rakentuu maailma, jossa katsoja voi kuvitella miltä savi tuntuu, muistella miltä metsämaasta saatu ruoka maistuu sekä kuulla miltä maa kuulostaa. Näyttelytilassa on esillä valokuvia ja veistoksia, sekä savella tuotettua ääntä. Näyttelyssä kuultava äänimaailma on tallennettu vuosien 2010-2020 välillä.

Valokuvat on ottanut huippukuvaaja Sami Repo ja sieniruuat on valmistanut ruokakirjailija Anu Brask.

Näyttely on avoinna ke 12-18, to-pe 11-17 la-su 12-16.

Posted in Näyttelyt, Uutiset.