Rauni Hulke, Peijaksen käytävägalleria

PEIJAKSEN SAIRAALAN KÄYTÄVÄGALLERIA | RAUNI HULKE | Sisäinen dialogi | 3.3.-30.4.2023

Olen kiinnostunut tutkimaan maalaamisen ulottuvuuksia tuoden esiin luonnon minussa. Haluan luoda vastavoimia havainnon ja täysin mielikuvitukselliseen näkyyn perustuvan maalauksen välillä.

”Inner dialoque” -paintings / ”Sisäinen dialogi” -maalauksia

Tuon tähän näyttelyyn osan maalauksia ”sisäisen dialogin” synnyttämästä teos-sarjasta.

Olen kiinnostunut tutkimaan maalaamisen ulottuvuuksia tuoden esiin luonnon minussa. Haluan luoda vastavoimia havainnon ja täysin mielikuvitukselliseen näkyyn perustuvan maalauksen välillä. Tuon maiseman uudelle tasolle ja kuljetan sitä mieleni sisällä. Mielikuvamaiseman viipyilevä uudelleen syntyminen on osa maalausprosessia, joka vie työtä kohti valmistumista. Tutkin maalaamisen dynamiikkaa, voimien rytmiä. Kontrastit eli vahvuus ja herkkyys ovat pääelementteinä kaikissa maalauksissa. Käytän maalauksissa öljyvärejä, akryylivärejä, öljyliituja ja pigmenttejä.

”Ajatus tunkeutuu yliaistillisen maailman syvyyteen. Ajatus tulee tuonpuoleisen välittömään tietoisuuteen ja nykyhetkeen. Ajattelevan tiedon vapaus vapauttaa tämänpuoleisesta eli aistikokemuksen todellisuudesta ja rajallisuudesta. Henki osaa myös korjata tämän murtuman, jota kohti se kulkee. Se synnyttää omasta itsestään kaunotaiteen teokset. -Hegel”

rhulke@outlook.com
https://rhulke.wixsite.com/raunihulke

Näyttely on avoinna 1.3.-30.4.2023
ke 12-18, to-pe 11-17, la-su 12-16.

PEIJAKSEN SAIRAALAN KÄYTÄVÄGALLERIA
Sairaalakatu 1, Vantaa

Posted in Näyttelyt, Uutiset.