Kuun salaisuuksia, Vantaan taidemuseo Artsi, Galleria K

GALLERIA K | KUUN SALAISUUKSIA | Vantaan taidemuseo Artsi | 8.3.-28.5.2023

Näyttelyn teokset johdattavat katsojan unenomaisiin, hiljaisiin ja avaruudellisiin maisemiin sekä tiloihin. Näyttelyssä esillä olevia teoksia yhdistää pysähtynyt ja jopa meditatiivinen tunnelma. Vantaan taidemuseon kokoelmasta kootussa näyttelyssä on esillä teoksia yhteensä 15 taiteilijalta.

Näyttelyn teokset johdattavat katsojan unenomaisiin, hiljaisiin ja avaruudellisiin maisemiin sekä tiloihin. Teosten lähtökohtana on ihmismielen sisäisen maailman kuvaaminen, jonka keskiössä ovat mielen sisäiset liikkeet sekä myös alitajunta ja unet. Näyttelyssä esillä olevia teoksia yhdistää myös pysähtynyt ja jopa meditatiivinen tunnelma. Teosten hiljaisuus ei kuitenkaan ole mykkyyttä, vaan rakentavaa ja ajatuksia herättävää. Teokset vaativat katsojaa pysähtymään, syventymään ja jatkamaan niiden kertomaa tarinaa.

Vantaan taidemuseon kokoelmasta kootussa näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia yhteensä 15 taiteilijalta. Monet teoksista kuuluvat Vantaan Energian taidekokoelmaan, josta osa siirrettiin Vantaan taidemuseon kokoelmaan loppuvuodesta 2022.

Galleria K:ssa on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Eeva-Liisa Isomaa, Urho Ikonen, Pentti Kaskipuro, Pertti Kukkonen, Marjo Lahtinen, Harri Larjosto, Tuula Lehtinen, Elina Luukanen, Paula Martikainen, Jarmo Mäkilä, Veikko Nuutinen, Antti Ojala, Pekka Pitkänen, Risto Suomi ja Risto Vilhunen.

Näyttely avoinna 8.3.-28.5.2023
ke 12-18, to-pe 11-17, la-su 12-16.

Galleria K  I  Vantaan taidemuseo Artsin ja Vantaan taiteilijaseuran yhteinen taiteen tila
Asematie 7  I  Tikkurila, Vantaa

Kuvassa Risto Suomen teos Kuun salaisuudet, 1992, Vantaan taidemuseon kokoelma, kuva: Museokuva.

Posted in Näyttelyt, Uutiset.