Tea Warinowski, Galleria Gjutars

GALLERIA GJUTARS | TALES OF NORTH ATLANTIC | TEA WARINOWSKI | 16.3.-2.4.2023

Koronan heikentämä taiteilija jaksaa vaivoin kävellä läheiselle meren rannalle. Siellä hän kohtaa vuoroveden ja muut valtameren ihmeet.

Tales of North Atlantic

Tea Warinowski

Koronan heikentämä taiteilija jaksaa vaivoin kävellä läheiselle meren rannalle. Siellä hän kohtaa vuoroveden ja muut valtameren ihmeet. Islantilainen tuuli puhaltaa raikkaasti, kun taiteilija uppoutuu kuvaamaan jokaisen yksityiskohdan. Hän on täysin uppoutunut levien ihmeelliseen olemukseen.
Levät muodostavat valtavan peitteen, joka kätkee sisäänsä kokonaisen vedenalaisen maailman. Niiden muototokieli on uusi ja yllättävä Itämeren ihmiselle. Elämän voima tunkee levien muodossa jokaisen kiven jokaisesta pikkukolosta. Alkaa väsymätön levien maalaaminen.  Niihin kätkeytyy koko elämä ja se, mikä on olennaista.  Ranta paljastaa myös kotilot ja hohtavat simpukan kuoret. Ne syntyvät uudelleen virkkuukoukun muovaamina. Meren rannalla kaikki liittyvät toisiinsa.
-
Taiteilijatapaaminen / Artist Talk
Tea Warinowski ja Arthur Ragnarsson.
la 18.3.2023 klo 14-15
Lämpimästi tervetuloa!
Posted in Näyttelyt, Uutiset.