PEIJAKSEN SAIRAALAN KÄYTÄVÄGALLERIA | KESÄYÖT | RIIKKA-LIINA MARTISKAINEN | 8.5.-26.7. 2023

Rakastan kesäöiden valoa. Kesäyöt ovat taianomaisia. Usva tai laskeutuva hämärä kätkevät jotain syleilyynsä, pehmentävät sävyt, eivätkä paljasta kaikkea katsojalle tai kulkijalle. Hämärässä taas muut aistit herkistyvät. Kesällä metsä ei ole koskaan hiljainen.

Riikka-Liina Martiskainen

KESÄYÖT” maalauksia maisemista ja tunnelmista

8.5.- 26.7.2023 Peijaksen sairaala, Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa kahvion viereinen käytävä.  Avoinna arkisin 8-16.

Rakastan kesäöiden valoa. Kesäyöt ovat taianomaisia. Usva tai laskeutuva hämärä kätkevät jotain syleilyynsä, pehmentävät sävyt, eivätkä paljasta kaikkea katsojalle tai kulkijalle. Hämärässä taas muut aistit herkistyvät. Kesällä metsä ei ole koskaan hiljainen.

Upeita ovat myös hetket yöllisen sateen jälkeen auringon noustessa, kun vesipisarat alkavat kimmeltää, valo siivilöityy kultaisena puiden välistä ja kostea sammal tuoksuu vahvana. Maalaan valoa ja tunnelmia noista hetkistä ja niiden muistoista − värin viemänä.

Peijaksen sairaalan kesänäyttelyssä on luvassa pehmeitä, usvaisia ja salaperäisiäkin kesäöiden ja -aamujen maisemia ja tunnelmia. Teokset ovat muutaman vuoden takaa. Maalatessani maisemia tavoittelen usein pelkistävää otetta. Maisema syntyy hyvin minimalistisinkin elementein.

Lämpimästi tervetuloa!

Posted in Näyttelyt, Uutiset.