Sirpa Lappalainen Häivähdyksiä, maalauksia Galleria Gjutars

GALLERIA GJUTARS | SIRPA LAPPALAINEN | HÄIVÄHDYKSIÄ, MAALAUKSIA | 2.2.-19.2.2023

SIRPA LAPPA- LAINEN | HÄIVÄHDYK- SIÄ, MAALA- UKSIA

Koen usein jotain pyhää aivan arjessani ja haluan ilmaista näitä kokemuksia maalauksissani.

 

Värien ja valon pienetkin havaittavat muutokset ovat aina olleet keskeinen elementti taiteessani. Yhtälailla elämän arjen jotkin tapahtumat herättävät mielenkiintoni ilmiöihin, jotka haluan maalata kankaalle. Arjen erilaiset havaintoni valoista, varjoista, värien luonteesta ja miten nämä ilmiöt tulevat esille herättävät haluni pysäyttää tuon hetken.
Koen useinkin jotain pyhää aivan arjessani. Haluan ilmaista näitä kokemuksia maalauksissani. Nämä kokemukseni koskettavat sieluani niin voimakkaasti, että palaan maalaamaan niitä aina uudelleen. Valokuvaan paljon näitä samoja arjen havaintoja ja käytänkin valokuvia eri tavoin työskentelyni tukena.
Maalausopintojeni alusta maalasin öljyväreillä, nykyisin pääsääntöisesti akryyliväreillä. Ammattiopintoihini 1980-luvun alussa kuului myös taidegrafiikan tekniikoiden opintoja. Vuosina 1993 - 1994 innostuin opiskelemaan lisää näitä ja aina myöhempiin opintoihini asti Rooman taideakatemiassa vuosina 2008 - 2011. Akatemian lopputyön yksi osa oli myös valokuvakokonaisuus. Tämän jälkeen valokuva onkin tullut yhä enemmän esille työskentelyssäni.

 

Avajaiset keskiviikkona 1.2. klo 17-19. Näyttely avoinna 2.-19.2.2023 ke 12-18, to-pe 11-17, la-su 12-16. Taiteilija on itse paikalla avajaisissa ja viikonloppuisin.

Lämpimästi tervetuloa!

Galleria Gjutars
Vanha Kuninkaalantie 6, Tikkurila
01300 Vantaa

Posted in Näyttelyt, Uutiset.